GRASSROOTS AWARDS 2019: az Inter Kapta az UEFA “Legjobb Profi Klub”-nak Járó Díját

Miután júniusban az FIGC-től kapott elismerést, a Nerazzurri Ifjúsági Szektor most díjat kapott az UEFA-tól is, melyet Futball Iskolájáért, az Inter Grassroots Programért és edzőközpontjaiért kapott, melynek a mi akadémiánk is büszke tagja!

UEFA-díjat nyert az INTER.jpeg

Újabb figyelemre méltó elismerés az Inter Ifjúsági Szektorának! Most az UEFA „Ezüst-díj - Legjobb Profi Klub” díját kaptuk meg a 2019-es Grassroot Awardson. Az Inter foci sulijai, edzőközpontjai, valamint maga a Grassroots Programja nem először részesül rangos elismerésben, ugyanis nemrégiben az FIGC is méltatta a klub tevékenységét.

A díjnyertes Nerazzurri Projektek a következők voltak:
• a 2003-ban létrehozott Futball Iskola, amelyek célja a játék népszerűsítése a fiatalabb korosztály körében
• az Inter Grassroots Program, amelyet az Inter több mint 20 évvel ezelőtt társulási projektek útján hozott létre és fejlesztett ki
• és az előbbieknek eredményeképp létrejött Inter Edzőközpontok

Alább olvasható az UEFA indokló nyilatkozata, melyet a díjátadón mondtak el:

“Az UEFA Döntő Bizottsága úgy döntött, hogy a Legjobb Profi Klubnak járó díjat az FC Internazionale Milanonak adja. Ezt a díjat azoknak a kluboknak ítéljük oda, amelyek szakmai tevékenységük mellett számos más társadalmi kezdeményezésben is részt vesznek, ezzel is bemutatva, hogy a klub elkötelezett a helyi közösségek és az alulról folytatott tevékenység mellett. A Döntő Bizottság úgy vélte, hogy az Inter megérdemli ezt a díjat.”

Roberto Samaden, az Inter Ifjúsági Szektor vezetője is kifejezte örömét az elismeréssel kapcsolatban:

"Az elmúlt hónapokban az FIGC-től kapott díj után az UEFA általi jelölésünk és elismerésünk további büszkeséggre ad okot a klubnak, annak ifjúsági ágazata és minden olyan ember iránt, akik hozzájárultak e projektek tervezéséhez, fejlesztéséhez és menedzseléséhez. Számunkra különös jelentőséggel bír, hogy alig tíz évvel a program és a Képzési Központok létrehozása után máris kitüntetésben részesülünk! Egyúttal ösztönöz, hogy folytassuk ezt a munkát annak érdekében, hogy gyermekeink folyamatos elkötelezettségben örökké növekedjenek és fejlődjenek.”

Ha szeretnéd te is megtapasztalni, hogyan zajlik a munka egy UEFA-díjnyertes koncepció alapján, látogass el a nyílt napunkra, melyre 2019. Október 23-án kerül sor! A részvétel pedig ingyenes, de minden esetben regisztrációjoz kötött.

További információ és regisztráció ITT.

FORZA INTER!

#interacademy #growingtogether #menfirstthenchampions #notforeveryone

Erdélyi Barnabás